onsdag den 25. juli 2018

Økologiske plantager på Gran Canaria

Øko på Gran Canaria

Smukke, frastødende, golde, frodige, støjende, fredelige Gran Canaria.
Øen indeholder det hele. 
Fra de overfyldte turist byer i det sydlige og til smukke stille fredelige tågeskove i det nordlige. 43% af Gran Canaria er fredet. 
På en bustur til Telde i nordvest besøgte vi lidt udenfor Telde en økologisk Aleo Vera plantage. Vi fik en gennemgang af dyrkning og udvinding af den slimede saft fra Aleo Vera. Denne helt særlige Aleo Vera benyttes ikke kun til cremer, men kan også spises. En lille shot hver morgen af denne særlige Aleo Vera skulle kunne gøre leveren godt og er meget vitaminrig.

Man kan kun tage et blad fra hver plante en gang hver anden måned.

Denne Aleo Vera kan spises alle andre er giftige indvortes.

Her er et blad skåret midt igennem

Og her er overhud og underhud fjernet fileten hænges op og næste 90% løber fra og kan anvendes til cremer.
Vi besøgte også både en økologisk kaffeplantage og olivenplantage. På kaffeplantagen dyrkede de også vindruer. Dejlig at se hvordan de her ikke anvendte plastik, som skygge for kaffebuskene, men istedet vindrueranker. 
Turen med bus fra lufthavnen og til Puerto Morgan er meget beskæmmende, man kører forbi den ene plantage efter den anden, hvor plastikken blafrer ødelagt for vinden, det forevne plastik var flere steder samlet i bunker, og det ligner at nogle af bunkerne var forsøgt brændt af.
Men hvor blev jeg glad, da vi besøgte de engagerede mennesker i de økologisk plantager, da vi kørte igennem frodige dale med palmetræer, appelsin og mandeltræer og da vi kørte igennem lysgrønne tågeskove med smukke høje fyrretræer, hvor lav groede på træstammerne. 
Fedt at Gran Canaria ikke kun et et turisthelvede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hjerter flettet i pil

  Hjerter flettet i pil 45 kr. pr. stk.